نشست کتابخوان - مرداد 1396

ساخت وبلاگ

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام ، طاهره کریمی ، مسئول کتابخانه عمومی باقرالعلوم (ع) شهرستان ملکشاهی از  دوازدهمین  نشست «کتاب‌خوان» که در روز هفدهم مرداد  با حضور اعضای نوجوان در محل کتابخانه برگزار شد  ،  خبر داد .  

این نشست با معرفی 5 کتاب، که در ادامه به مرور اجمالی آنها می پردازیم، به کار خود خاتمه داد.

« مثل من به انتظار » نوشته جواد محقق ، ارائه توسط : کیانا قبادی

کتاب « مثل من به انتظار » ، مجموعه شعر برای نوجوانان است که در قالب  13 قطعه شعر با موضوع دفاع مقدس طراحی شده است . این کتاب نوشته جواد محقق از انتشارات سوره مهر می باشد .

« لالایی برای دختر مرده » نوشته حمید رضا شاه آبادی ، / ارائه توسط: محدثه عزیزپور

کتاب لالایی برای دختر مرده ، داستان دختری به نام زهره رابیان می کند . زهره ادعا می کند دختری به نام حکیمه را که موهای خاکستری بلندی دارد و دست هایش از آرنج به پایین سوخته است و صد سال پیش مرده است  می بیند و با او در ارتباط است .

نویسنده در اثر حاضر بصورت ماهرانه ماجرای تاریخی فروخته شدن دختران قوچان ، که حکیمه یکی از آنهاست را با مسائل اجتماعی دختران نوجوان امروزی پیوند می دهد . قسمتی از داستان به رگه هایی از واقعیت تاریخی پرداخته و به اصطلاح زهره امروزی را با حکیمه ی گذشته در کفه های یک ترازو جای می دهد .بعبارت دیگر زهره ی امروزی همان مشکلات حکینه گذشته را به شکل و شمایل امروزی تجربه می کند و به صورت غیر مستقیم بیان می کند که مشکلات دختران امروزی همان مشکلات دیروزی هستند.

« باغ کیانوش » نوشته علی اصغر عزتی پاک ، ارائه توسط: هدی یارمحمدی

"«حمزه» و «عباس» دو دوست هستند كه تصمیم می‌گیرند به باغ میوه «كیانوش» بروند و میوه بچینند. در شب عروسی پسر كیانوش، با استفاده از غفلت او از باغ، وارد باغ میوه می‌شوند، اما توسط كیانوش كه برای سركشی به باغ آمده است گیر می‌افتند. در كشاكش تنبیه حمزه و عباس توسط كیانوش، خلبان هواپیمای درحال سقوط عراقی به باغ می‌افتد. خلبان كیانوش و عباس را با اسحله تهدید می‌كند و آنها را اسیر می‌كند. حمزه در یك لحظه از باغ فرار می‌كند تا كمك بیاورد و كیانوش و عباس گرفتار خشم و ترس خلبان كه خود نیز درمانده شده است، می‌شوند. این رمان برای گروه سنی «د» و «هـ» به نگارش درآمده است."

« راز مثل های ما » نوشته محمد میرکیانی ، / ارائه توسط: زهرا اوسجی

زبان شیرین فارسی پر از مثلهای دلپذیر و خواندنی است.بعضی از مثلهای فارسی قصه دارند.بعضی از مثلها هم راز دارند.شاید قصه های بعضی مثلها را خوانده یا شنیده باشید.ولی راز مثلها را کمتر شنیده یا خوانده اید،شاید هم تا به حال نشنیده اید.

در کتاب راز مثلهای ما شما صدها مثل فارسی را میخوانید.این راز ها آن قدر شیرین و خواندنی هستند که هرگز آنها را فراموش نخواهید کرد.راز مثلهای فارسی فقط شیرین و خواندنی نیستند بلکه لبریز از دانستنی ها هستند.در کتاب راز مثلهای ما شما با ناگفته هایی از زندگی،تاریخ وآداب و رسوم مردم ایران بزرگ آشنا میشوید و در پایان خواهید دید که این رازها چگونه تا امروز پنهان مانده اند.این رازهای شیرین را بخوانید و به دیگران هم بگویید.

« تنور و داستان های دیگر» نوشته:  هوشنگ مرادی کرمانی ، / ارائه توسط: زهرا بیگ محمدی

" تنور و داستان های دیگر " مجموعه ای است از داستان های کوتاه هوشنگ مرادی کرمانی. در این کتاب نویسنده از گذشته ی روستا و کودکانش می نویسد. یکی از زیبایی های داستان های این کتاب، این است که در فضای کاملا ساده و صمیمانه نوشته شده است و نویسنده مهارت منحصر به فردی در بیان خصوصیات کودکان و نوجوانان و رفتار و حرکاتشان دارد. خواندن کتاب در کودکی، همیشه او را به وجد می آورد و همین علت بزرگی است که بخواهد با نوشته هایش برای کودکان و نوجوانان، آن ها را به لذت و شگفتی کتاب فراخواند.او حتی یك بار در كودكی برای خریدن كتاب، نمک های یک کامیون را خالی می‌‏كند و آخر شب هرچند که با دست مزدش كتابی را که می خواسته می‌‏خرد اما به دلیل زخم‌‏های به وجود آمده ازسختی سنگ های نمک در دستش، برای خواندن كتاب مجبور می‌‏شود آن را با زبانش ورق بزند. مرادی کرمانی برای مراسم اهدای جایزه کتاب سال 1994 کودکان و نوجوانان اتریش، برای مردم آنجا، به ویژه بچه هایش این طور می نویسد: « تعجب نکنید. من سخنرانی بلد نیستم. من قصه نویسم . در قصه هایم از ادبیات عامیانه بهره بسیار گرفته ام و همیشه حرف هایم را با گفتن قصه می زنم. همین حالا که من اینجا رو به روی شما ایستاده ام، توی روستای من کلاغی سر شاخه ی گردویی نشسته و قارقار می کند. کودکی با صدای بلند به او می گوید: " چه خبر داری؟ اگر برایم خبر خوشی داری، بهت شیرینی می دهم و نوکت را شیرین می کنم، بالت را رنگین می کنم. اگر خبر بدی برای من و روستایم داری بپر برو که جلوی چشمم نباشی ". ما در روستایمان با پرنده ها حرف می زنیم. نمی دانم شما هم این کار را می کنید یا نه؟! » داستان " جنگل " برنده ی جایزه ی اول داستان کوتاه در نخستین جشنواره ی ایران سبز است. این مجموعه در کتاب بر بال های صلح On the wings of peace همراه با نوشته هایی از نویسندگان سایر کشورهای جهان به مناسبت پنجاهمین سال بمباران هیروشیما، در نیویورک چاپ و منتشر شده است. داستان " چکمه " برنده ی لوح تقدیر شورای کتاب کودک است. و از روی داستان های " تنور " ، " رضایت نامه " و " چکمه " فیلم سینمایی ساخته شده است.

کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع)...
ما را در سایت کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) دنبال می کنید

برچسب : نشست,کتابخوان,مرداد, نویسنده : bagherololum222a بازدید : 122 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 11:07